SC Termica SA Suceava nu mai face parte din cursa pentru contractul de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în sistemul centralizat al municipiului reședință de județ, pentru următorii 20 de ani.

Deși Termica a depus eforturi majore în vederea obținerii unei licențe valabile pentru un an de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitate Publică, situația acesteia a rămas la fel de incertă în momentul în care a avut loc licitația.

Motivul pentru care Termica a fost declarată neeligibilă constă în faptul că certificatul fiscal al acesteia conținea datorii de 195.801 la bugetul de stat, conform documentelor eliberate de ANAF.

Ca urmare, firma Thermonet a fost declarată câștigătoare, urmând ca negocierile să continue: „Luni, la ora 10, încep negocierile care vor fi şi pe partea de tarif la serviciile de alimentare cu energie termică. Deşi Termica face contestaţie, trebuie să respectăm calendarul negocierii directe”, a declarat viceprimarul Gavril Vîrvara.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.