Doctor Tiberius Brădățan, purtător de cuvânt al Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan Cel Nou” SuceavaMedicul Tiberius Brădăţan, candidatul PSD pentru Primăria Suceava, propune montarea unor truse de prim ajutor şi defibrilatoare automate în toate centrele comerciale din municipiul reşedinţă de judeţ, dar şi în sediile instituţiilor publice. Tiberius  Brădățan a arătat că, în acest moment municipiul Suceava are una dintre cele mai dezvoltate rețele de centre comerciale din țară, acesta fiind tranzitată zilnic de zeci de mii de cetățeni și în care își desfășoară activitatea alte câteva mii de suceveni.

„În aceste condiții, este posibil oricând să apară evenimente medicale care pot pune în pericol viața unor persoane. Consider că este foarte important ca, până la intervenția echipelor medicale abilitate, să existe condiții pentru inițierea manevrelor de acordare a primului ajutor la fața locului”, a declarat Tiberius Brădăţan, care a mai adăugat că: „experiența mea de până acum ca şi medic în Unitatea de Primire a Urgențelor m-a convins că, în acest interval de timp, denumit «minutul de aur» se pot salva multe vieţi”.

Candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei a subliniat faptul că tocmai din acest motiv propune înființarea unor puncte medicale dotate cu trusă de prim ajutor și defibrilator automat, care să fie amplasate în fiecare centru comercial și instituție publică. Tiberius Brădăţan a precizat că înființarea punctelor de prim ajutor va fi însoțită de instruirea personalului, cu privire la utilizarea echipamentelor și procedurile de intervenție. Brădăţan a mai explicat că acest tip de dotări este folosit cu succes în alte state europene, în care preocuparea pentru sănătatea cetățeanului este prioritară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.