Candidatul PSD pentru Primăria Suceava, Tiberius Brădăţan, consideră că lucrările pentru construcţia centurii de sud a municipiului Suceava reprezintă cel mai important proiect al zonei de tip metropolitan.

bradatan

Candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Suceava, Tiberius Brădăţan, consideră că lucrările pentru construcţia centurii de sud a municipiului Suceava reprezintă cel mai important proiect al zonei de tip metropolitan.

Tiberius Brădăţan a declarat că Suceava are nevoie de o centură de sud pentru a rezolva problema traficului spre Burdujeni.

„Mă voi implica personal ca pe lângă o zonă pietonală de subtraversare a bazarului să realizăm centura de sud a Sucevei, pe traseul unor drumuri balastate deja existente în comuna Ipotești și orașul Salcea”, a declarat Brădăţan.

Acesta a explicat că traseul centurii de sud ar fi de la drumul E 85, satul Ipotești, apoi pe lângă pădurea Rediu şi continuând joncțiunea cu șoseaua Ipotești – Bosanci. Proiectul ar urma să presupună şi construcţia unui pod nou peste râul Suceava la Tișăuți, în zona gropii de steril, şoseaua continuând cu intersecția cu drumul betonat care ajunge la Iulius Mall, iar apoi pe drumul balastat care duce la Salcea.

„Singura situație prin care un nou pod peste Suceava capătă sens şi nu este doar un proiect inutil care să nu fie parcurs de participanţii la trafic este centura de sud a oraşului”, a menționat Brădăţan. Candidatul PSD pentru Primăria Suceava a arătat că la fel ca mai toate proiectele pentru zona metropolitană, și acest proiect „nu a fost mișcat niciun milimetru în ultimii ani, când PDL-ul a avut majoritate în zona metropolitană, ca urmare a lipsei de viziune și profesionalism”.

Tiberius Brădăţan afirmă că, în calitate de primar al Sucevei, va avea proiectul centurii de Sud a municipiului pe prima poziție în topul priorităților, fiind soluția principală la decongestionarea traficului rutier, și consideră că centura de Sud a Sucevei va fi esențială pentru proiectul noii zone industriale care va fi amenajată în zona Termica.

Totodată, candidatul a amintit că social democraţii din Consiliul Local au venit încă din anul 2013 cu un set de propuneri concrete pentru decongestionarea traficului din municipiul Suceava, una dintre acestea fiind întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru executarea a cel puţin un pod peste râul Suceava.

„Cu toate că în bugetul pe anul 2013 au fost prevăzute fonduri pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate, executivul nu a făcut acest lucru”, a concluzionat Brădăţan.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.