Consilierul local PSD, doctorul Tiberius Brădățan a explicat de ce unii consilieri locali au votat „împotrivă”, iar alții s-au abținut, atunci când a venit vorba de închirierea unei nocturne mobile pentru meciul dintre Steaua și Foresta.

„Doresc să fac o precizare pentru că, așa cum știți, la ședința extraordinară de vineri,14 octombrie, consilierii locali PSD au avut o anumită poziție în ceea ce privește închirierea unei instalații nocturne pentru  disputarea meciului dintre Foresta și Steaua. Este necesar să fac această precizare pentru că am sentimentul că am fost înțeles greșit. Nicio secundă nu m-am opus promovării sportului, nu m-am opus promovării culturii, nu m-am opus finanțării învățământului, finanțării acelor zone din comunitatea noastră care nu pot să se dezvolte altfel decât cu ajutorul banului public, cu ajutorul fondurilor venite din partea primăriei. Dar, în contextul dat, sunt două elemente la care am avut semne de întrebare. În primul rând, pe aceeași propunere de modificare a bugetului, deși nu era neapărat nevoie, puteau fi făcute separat, două ședințe separate. A existat și finanțarea studiului de prefezabilitate pentru acea sală de sport pe care cu toții ne-o dorim și care era aprobată din start, fără nici un fel de cometarii de către consilierii PSD, cât și această finanțare a unei nocturne care a venit peste noapte. Semnul meu de întrebare a fost legat de oportunitatea unui astfel de demers, în condițiile în care președintele clubului, Dorin Goian, a spus că ar fi la fel de bine, poate chiar mai bine pentru echipă să joace undeva în jurul orei 15:00, pe lumină naturală. Înțelegem și faptul că, fiind vorba de un meci considerat meciul etapei, exista această impunere de televizare la o oră înaintată”, a spus consilierul local PSD.

tiberius-bradatan-consilieri-locali-psd

De 12 ani, Lungu promite un stadion nou

Brădățan a dus în discuție și promisiunile electorale ale actualului primar al Sucevei, Ion Lungu, care de ani de zile le tot promite cetățenilor un stadion nou.

„În 12 ani de zile de viziune managerială pentru Suceava nu s-a reușit construirea unui stadion nou, deși a fost promis în fiecare campanie, și nici nu s-a renovat acest stadion. Bugetul aprobat de Consiliul Local pentru finanțarea echipei de fotbal în acest an este de aproximativ 1.300.000 de lei. Ori, gândiți-vă că noi dăm acum 225.000 de lei pentru două ore de televizare. Nu vreau, sub nicio formă, să fim percepuți ca opunându-ne sportului, chiar vreau să avem o viziune pentru sportul sucevean, vreau să îl dezvoltăm de la bază, de la ceea ce înseamnă selecția de talente,să avem echipă de fotbal, să avem din nou echipa de handbal la nivelul la care a fost ea în anii anteriori, să dezvoltăm cât mai multe ramuri sportive. Am vrut să fac aceste precizări deoarece consilierilor PSD le pasă de modul în care este cheltuit banul public. În condițiile în care, chiar în presa de astăzi se scrie că nu toate cartierele sunt încălzite cum trebuie în sistemul de termoficare și în care se vede clar că va trebui să mai investim, pentru că așa s-a gândit, și se pare că s-a gândit în perspectivă oarecum eronată  modul acesta de încălzire centralizată, vom avea de plătit în continuare, de subvenționat în continuare încălzirea cetățenilor. Am considerat că poate este mai bine să avem garanția că reușim și în această iarnă să dăm căldură oamenilor și să ne restricționăm poate la unele cheltuieli care poate nu sunt cele mai bine venite. Nivelul încasărilor la bugetul local este undeva la 50%, sumele preconizate a fi încasate sunt la jumătate și mai avem două luni până la sfârșitul anului”, a conchis Tiberius Brădățan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.