Candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei, Tiberius Brădăţan, consideră că acest cartier a fost uitat de municipalitate în ultimii ani.

Doctor Tiberius Brădățan, purtător de cuvânt al Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan Cel Nou” SuceavaCandidatul PSD pentru Primăria Suceava, medicul primar Tiberius Brădăţan, a identificat locaţia cea mai potrivită pentru construirea unei noi grădiniţe în cartierul Obcini, acest lucru fiind cerut de locuitorii acestui cartier, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu aceştia. Tiberius Brădăţan a precizat că noua grădiniţă ar putea fi construită pe terenul substaţiei de redresare din zona „Fântâna Alba”, unde în trecut a funcţionat un punct de lucru al TPS, fosta societate de transport a Primăriei Suceava.

După o vizită făcută la faţa locului împreună cu consilierii locali Vasile Mocanu şi Eugen Girigan, Tiberius Brădăţan a apreciat că aceasta este cea mai bună variantă, deoarece terenul este al municipalităţii, construcţia existentă ar putea fi demolată, iar în locul ei să fie construită o gradiniţă.

El a adăugat că în zona respectivă ar trebui făcute exproprieri pentru cauza de utilitate publică, pentru a construi un nou drum dinspre strada Bistriţei spre „Fântâna Albă”, cu ieşire în cartierul George Enescu.

„Trebuie să ne gândim şi la o parcare subterană şi un parc, pentru că acest cartier nu are locuri de parcare suficiente şi nici municipalitatea nu mai are teren să dezvolte noi investiţii”, consideră Tiberius Brădăţan. Candidatul PSD pentru primăria Suceava a mai spus că o problemă prioritară pentru cartierul Obcini este şi refacerea canalizării, cetăţenii reclamând o greşeală de proiectare la lucrările realizate până în prezent. Mai mult, Tiberius Brădăţan consideră că acest cartier al Sucevei a fost abandonat în ultimii ani de municipalitate, acest lucru putând fi demonstrat prin starea în care se află iluminatul public. De asemenea, în cartierul Obcini este necesar şi un Birou Unic de avize, autorizaţii, adeverinţe şi plata a taxelor şi impozitelor, care în esenţă să reducă timpul de eliberare a actelor administraţiei către cetăţean”, a spus candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei.

El a arătat toate aceste lucrări vor putea fi finanţate din fonduri europene, cu asigurarea cofinanţării de la bugetul local, şi din fonduri guvernamentale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.