Într-un comunicat publicat luni, 13 octombrie, pe site-ul Ministerului Mediului, se menționează că în respectiva zi a fost epuizat ultimul tichet electronic destinat persoanelor fizice prin programul Rabla 2014, înainte cu o lună de termenul limită. Acest anunț vine în condițiile în care la începutul lunii iulie mai erau disponibile peste 7 mii de tichete, dintr-un total de 17 mii.

Potrivit Ministerului Mediului, tichetele electronice acordate persoanelor fizice prin programul Rabla 2014 s-au epuizat ieri.

„Este pentru prima dată când tichetele sunt epuizate înainte de termenul limită stabilit de calendarul de desfășurare. Succesul din acest an se datorează categoric introducerii în premieră a tichetelor electronice gestionate prin sistemul informatic al AFM. Astfel, atât noi, autoritățile, cât și beneficiarii am putut urmări în timp real dinamica desfășurării întregului proces de accesare a tichetelor electronice. Pe de altă parte, derularea Programului prin dealerii auto, dar și faptul că tichetele nu au mai fost împărțite pe județe, ele fiind consumate în funcție de cerere, au generat deopotrivă rezultatele cele mai bune de la lansarea Programului în urmă cu 10 ani”, spune Attila Korodi, ministrul Mediului, conform comunicatului citat.

Oficialul a adăugat că ministerul va dezbate până la finalul anului cum va arăta programul de înnoire a parcului auto în anul 2015.

Pana la inceputul lunii iulie, În cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2014, până la începutul lunii iulie, pentru persoane fizice se înregistraseră aproape 10 mii de rezervări în sistemul informatic, fiind disponibile la acea dată 7.100 de tichete. Încă de atunci, ministrul mediului declarase că programul s-ar putea încheia în septembrie sau octombrie, dacă se va menține ritmul de alocare a tichetelor.

Programul Rabla 2014, aflat la cea de-a zecea ediție, a fost lansat în luna aprilie 2014 și a dat posibilitatea ca 17 mii de români să își înlocuiască mașinile vechi, poluante cu altele noi, cu emisii reduse.

Pentru această ediție a fost alocată suma de 119 milioane lei pentru persoanele fizice care au dorit să-și caseze autovehiculul vechi și să-l schimbe cu unul nou. Prima de casare acordată fiecărui beneficiar al Programului a fost de 6.500 de lei. Rezervarea primului tichet electronic, de la lansarea Programului, a fost înregistrată în sistemul informatic al AFM în data de 8 aprilie 2014.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.