Odată cu lansarea programului „Fiecare copil în grădiniță” s-a început implementarea sa și în județ. Evident, și în municipiu a început evaluarea copiilor care au dreptul să primească tichetele în valoarea de 50 de lei pe lună.

Așa cum a anunțat edilu, se va începe cu o evaluare a copiilor efectuată de cei de la Asistența Socială, apoi urmând ca primăria să distribuie tichetele celor eligibili.
„Este vorba de stimulentele educaționale, tichete sociale. Aici, așa cum se știe, s-a aprobat un act normativ în anul 2015, primăria municipiului Suceava este pregătită în acest sens, doamna director de la Asistență Socială pentru că în primul rând noi trebuie să facem niște dosare sociale, pentru că venitul pe membru de familie trebuie să nu depășească 284 de lei și problema mai birocratică este că va fi necesară păstrarea unei prezențe la grădiniță, pentru că este obligatorie pentru cel puțin două săptămâni, luându-se în vedere absențele medicale și învoirile. Suntem în contact cu grădinițele și căminele pentru ca cei care au dreptul să le putem întocmi dosarele și să poată beneficia de banii de grădiniță”, informează edilul.
Cel mai probabil distribuirea tichetelor va începe din martie, depinzând însă doar de rapiditatea evaluărilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.