Duminica, 14 iunie, politistii din Vicovu de Sus au primit informatii in privinta unor persoane asupra carora plana suspiciunea ca se ocupa cu contrabanda si comercializarea tigarilor de contrabanda. Astfel, politistii din Vicovu de Sus , Brodina, Ulma si straja s-au mobilizat si interceptat doua transporturi de tigarete de contrabanda, fiind confiscate 155.000 bucati tigarete si fiind indisponibilizate doua vehicule in valoare de 8.000 Euro.

Cu ocazia controlului, în locuri special amenajate în portbagaj, într-o roată de rezervă montată sub autoturism, în spatele bordului, în genți, cutii dar și în articole de îmbrăcăminte au fost identificate în total 870 pachete țigarete, neavând aplicate banderole fiscale, în valoare de aproximativ 8.700 lei. Cantitatea de țigarete provenită din contrabandă a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de aproximativ 3.000 de euro a fost indisponibilizat în vederea dispunerii unei măsuri asiguratorii. Cercetările sunt continuate în stare de libertate față de cei doi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă în formă agravantă”. Ulterior, tot la 14.06.2015 în jurul orei 22:30, la nivelul Poliției orașului Vicovu de Sus, o patrulă, în timp ce executa serviciul pe raza orașului, a observat la intersecția str. Calea Cernăuți cu Calea Bucovinei, un autoturism suspect care se deplasa cu viteză. S-a procedat la urmărirea acestuia pe str. Calea Cernăuți pe o distanță de aproximativ 4 km, iar la intersecția cu str. Școlii Est, șoferul autoturismului a frânat brusc, a virat la stânga după care a coborât din autoturism și a fugit. La fața locului a fost identificat autoturismul înmatriculat în Marea Britanie, având în interior mai multe colete. În autoturism, pe bancheta din spate şi în portbagaj, au fost găsite 10 colete, rezultând 6.920 pachete țigarete fără banderole fiscale, în valoare de 69.200 lei. Cantitatea de țigarete a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 5.000 de euro, a fost indisponibilizat în vederea dispunerii unei măsuri asiguratorii . Cercetările sunt continuate de Poliția orașului Vicovu de Sus, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.