Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret- I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit 3000 de pachete de țigări ascunse în bordul, în portierele și într-un spațiu special amenajat în plafonul dublat al unui autoturism condus de un cetățean ucrainean.

Marți, 19 septembrie, în jurul orei 03:40, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean Valentyn B., în vârstă de 31 de ani, conducând un autoturism marca Fiat Scudo, înmatriculat în Bulgaria.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în plafonul dublat al autoturismului, în bord și în portiere, cantitatea de 3.000 pachete de ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 4.050 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Fiat Scudo, în valoare de aproximativ 6.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de cinci ani, începând cu data de 19.09.2017.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.