Ieri, 29 august, în jurul orei 23.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, o femeie cu dublă cetățenie româno-moldovenească, în vârstă de 37 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Benz.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în microbuz, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub bancheta din spate şi în peretele despărţitor dintre compartimentul şofer şi cel de marfă, cantitatea de 650 pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană.

Totodată, echipa de control a mai descoperit în mijlocul de transport 180 litri de insecticid care face parte din categoria pesticidelor, 150 litri de motorină şi 21 litri de votcă, bunuri supuse accizării şi pentru care femeia nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.

Întreaga cantitate de bunuri în valoare de peste 33.000 lei  şi microbuzul în valoare de 20.000 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: contrabandă, tentativă la contrabandă calificată şi trafic de produse sau substanţe toxice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.