Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 6.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din România.

DSC_0019

Două persoane, care iniţial nu s-au supus somaţiilor legale, au fost reținute.

Miercuri, în jurul orei 13:20, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat către interiorul ţării, transportând colete voluminoase, pe direcţia localităţii Straja.

S-a trecut la urmărirea şi somarea prin voce a celor în cauză, însă aceştia nu s-au supus încercând să fugă, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au tras, conform prevederilor legale în vigoare, două focuri de avertisment în plan vertical. În urma acestei acţiuni au fost reţinuţi doi bărbaţi, cetăţeni români, identificaţi ulterior ca fiind Petrică P., de 20 ani şi C.I. de 15 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Suceava.

Oamenii legi au descoperit la fața locului trei colete, acestea fiind transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii s-a constatat că în interiorul lor se află 6.000 pachete ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană, în valoare de 66.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.