În ziua de 14 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Siret, județul Suceava, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 15.00, lucrătorii noștri au oprit în trafic pentru control, pe pe raza localităţii Bălcăuţi, jud. Suceava, un autoturism marca Audi înmatriculat în Polonia, în care se aflau  trei bărbaţi, doi cetăţeni ucraineni şi unul cu dublă cetăţenie româno-ucraineană.

 

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagaj, în portiere, precum şi în spaţii special  amenajate sub roata de rezervă şi bancheta din spate a autoturismului, mai multe pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană.

Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura conducerii celor trei bărbaţi  împreună cu autoturismul în cauză la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în urma efectuării unui control amănunțit, au fost descoperite 2.989 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 34.971 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul în valoare de 6.500 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră.

Tot în data de 14 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră  Izvoarele Sucevei a fost declanșată o acțiune în cooperare cu Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.20, un echipaj al poliției de frontieră a observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Lupcina, jud. Suceava, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, al cărui şofer, la vederea oamenilor legii, a abandonat maşina şi a fugit în zona împădurită.

Imediat, poliţiştii de frontieră  au acționat pentru reţinerea persoanei în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, însă aceasta nu s-a supus, fapt pentru care au fost executate trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, nereuşindu-se reţinerea bărbatului care a fugit în pădure.

În cel mai scurt timp au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

În autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.590 pachete cu țigări.

Țigările, în valoare de 170.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.