Ieri, 29 septembrie a.c., în baza unui mandat emis de către Judecătoria Rădăuți, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza localității de frontieră Vicovu de Sus, județul Suceava.

Percheziția s-a desfăşurat la un imobil, în prezența proprietarului, unde a fost descoperită, într-o anexă, cantitatea de 10.303 pachete cu ţigări, de provenienţă Duty-Free.

Drept urmare, întreaga cantitate de țigări, în valoare de 120.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.

În continuare, se desfăşoară activităţi specifice sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale și identificării tuturor persoanelor implicate.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au declanșat, tot ieri, 29 septembrie a.c., o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.25, polițiștii de frontieră au descoperit pe direcția comunei Brodina, județul Suceava, în apropierea frontierei de stat mai multe colete cu țigări.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.496 pachete țigări, în valoare de aproximativ 41.000 lei. Și în acest caz, tigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activitați infracționale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.