Duminică, 18 noiembrie, în jurul orei 23.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară cetățeanul ucrainean V. S., în vârstă de 27 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Polonia.

Existând suspiciuni că acesta transporta țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în pereții laterali și în podeaua microbuzului, cantitatea de 1.476 pachete de țigări, de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare totală de 2.214 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional de către organele vamale cu amendă în valoare de 7.000 lei. Totodată, microbuzul marca Mercedes Benz a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor. Față de conducătorul auto s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.