Luni, 1 martie, în jurul orelor 0930, aflându-se în executarea unei acțiuni pe linia constatării infracțiunilor de contrabandă cu produse accizabile de proveniență extracomunitară, lucrătorii SPR 11  Vama au efectuat un control la un magazin situat în comuna Frumosu.

Cu ocazia controlului, într-o încăpere destinată depozitării mărfii, indicată de către gestionară, au fost identificate mai multe pachete de țigări de proveniență extracomunitară, după cum urmează: 57 de pachete marca „Rothmans”, având aplicat timbru fiscal de Ucraina și un pachet desfăcut de aceeași marcă care conținea 14 țigarete, 30 de pachete marca „Fest”, având aplicat timbru fiscal de Ucraina și o țigaretă de aceeași marcă, 19 pachete marca „Marble” de proveniență Duty free, 17 pachete marca „Compliment”, de proveninență Duty free și două țigarete de aceeași marcă și 25 de pachete marca „Ashima”, de proveniență Duty fre” și un pachet desfăcut de aceeași marcă conținând 8 țigarete.

În total au fost identificate peste 3000 bucăți țigarete.

Tot în locul susmenționat, lucrătorii de poliție au identificat 6 sticle din plastic a câte un litru fiecare care conțineau un lichid incolor cu miros de alcool și un recipient de 5 litri, din plastic, care conținea un lichid de culoare gălbuie (țuică), cu miros de alcool.

Cu privire la bunurile identificate cu ocazia controlului efectuat, gestionara  declarat verbal faptul că acestea îi aparțin unchiului său, administratorul magazinului, și că erau destinate pentru a fi comercializate.

În timpul efectuării controlului, la magazin s-a prezentat și administratorul, în vârstă de 62 ani, persoană care a recunoscut că bunurile identificate cu ocazia controlului și enumerate mai sus îi aparțin.

Bunurile în cauză au fost ridicate urmând a fi depuse în camera de corpuri delicte a Poliției Mun. C-lung Moldovenesc, până la finalizarea cercetărilor. Prejudiciul estimat ca urmare a săvârșirii infracțiunii este de aproximativ 2500 lei.

Având în vedere aspectele constatate, lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de „Contrabandă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.