În urma unui accident rutier care a avut loc în afara localității Sadova și a cercetărilor desfășurate la nivelul autoturismului, polițiștii suceveni au descoperit 480 pachete de țigări, cu proveniență extracomunitară.

La data de 5 iunie, pe DN 17 A, în afara localităţii Sadova, un bărbat de 56 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea autoturismul cu care efectua o cursă în regim taxi, din cauza faptului că nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, la coborârea pasului Trei Movile, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a părăsit partea carosabilă în partea dreaptă, având în vedere direcţia sa de deplasare, intrând în coliziune frontală cu capătul parapetului metalic de pe marginea drumului.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a pasagerului de pe scaunul din dreapta în autoturism, în vârstă de 45 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, precum şi vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto. Cu ocazia controlului autoturismului implicat în accident, s-a constatat că în portbagajul acestuia se aflau două bagaje, în care au fost găsite un număr de 480 pachete de țigări proveniență extracomunitară, urmând a se efectua cercetări pentru stabilirea provenienţei şi proprietarului acestora.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Pachetele de țigări de contrabandă, fără documente de proveniență, cu o valoare de piaţă de 4.900 lei, au fost reținute pentru cercetări. Totodată, a fost indisponibilizat și autoturismul în cauză, în curtea sediului Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, în vederea continuării cercetărilor.

Din declarația conducătorului auto a rezultat că pasagerul victimă a cumpărat țigările din municipiul Rădăuți, de la o persoană necunoscută cu care s-a întâlnit într-o parcare, pe care apoi le-a depozitat în portbagajul autoturismului condus de el, menționând că nu a știut nimic despre bunurile transportate.

Pasagerul nu a putut fi audiat, întrucât a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Cercetările au fost extinse și sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă față de cei doi, faptă pedepsită de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 modificată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.