Luni, 18 aprilie 2016, în jurul orei 06:00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au depistat în trafic, pe raza localităţii Paltin, judeţul Suceava, un autoturism marca Mercedes ML, înmatriculat în Austria, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.

Șoferul autoturismului a refuzat să oprească la semnalele regulamentare efectuate de poliţiştii de frontieră, fapt pentru care oamenii legii au pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare. După o distanță de aproximativ 10 km, autoturismul a fost descoperit abandonat lângă o locuință de pe raza localității Lupcina, județul Suceava.

În urma măsurilor de cercetare și supraveghere a zonei, poliţiştii de frontieră au observat un alt autoturism de teren, marca Mitsubishi Pajero, înmatriculat în Marea Britanie, implicat şi el în activitatea de contrabandă, în timp ce se deplasa către maşina abandonată. Polițiștii au oprit pentru control autoturismul în cauză şi au constatat că era condus de un cetățean român, de 29 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

În continuarea cercetărilor, s-a constata că mașina abandonată era plină cu ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care a fost condusă la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.500 pachete ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

Țigările, în valoare de aproximativ 75.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 24.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul de 29 de ani este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă, iar oamenii legii efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.