Poliţiştii de frontieră din sectorul Rădăuţi au declanşat, miercuri, o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 17.00, lucrătorii de frontieră au observat doi bărbaţi care transportau, pe jos, peste frontieră, din Ucraina în România, în zona localităţii Bilca, mai multe colete voluminoase.Cei doi au fost reţinuţi şi conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră.La cercetarea terenului, au fost descoperite mai multe colete, care conţineau aproape 4.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina, care au comunicat că au descoperit mai multe baxuri cu ţigări din acelaşi lot şi au reţinut o persoană de cetăţenie ucraineană.Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Cei doi sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă.

Faţă de cei doi bărbaţi s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.