Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, în perioada 18 – 21 aprilie 2018, Serviciul de Investigarea Criminalității Economice Suceava în cooperare cu B.C.C.O. Suceava și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au organizat acțiuni pe raza județului pe linia prevenirii şi combaterii activităților ilicite cu țigări de contrabandă, la care au fost cooptate și forțe de jandarmi.

În cadrul acţiunii au fost controlate 1.526 de vehicule și 36 de trenuri, fiind constatate 26  infracţiuni şi aplicate 448 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 132.625 lei.

Poliţiştii au confiscat bunuri  în valoare de 307.980 lei, constând în 513.300 ţigarete de provenienţă extracomunitară, 2 autoturisme fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, o persoană a fost  reținută, faţă de aceasta fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar.

 

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.