În data de 2 iulie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 13.30, un echipaj format din polițiști de frontieră a observat două persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre un autoturism de teren care staţiona în apropierea frontierei, pe direcţia localităţii Lupcina.

Poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaţilor, iar în momentul în care aceştia au observat oamenii legii, au fugit spre teritoriul ucrainean,  abandonând coletele şi autoturismul.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

„La fața locului au fost descoperite două colete cu țigări şi un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.490 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, Ilie Porch.

Țigările, în valoare de 29.133 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.