Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

La data de 06.10.2017, în jurul orei 06:00, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Siguranţă Publică şi Patrulare al Poliţiei Municipiului Fălticeni, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control pe str. Sucevei din mun. Fălticeni, un autoturism care se deplasa din direcţia mun. Suceava către mun. Fălticeni.

S-a constatat faptul că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 42 de ani din oraşul Târgu Neamţ, jud. Neamţ iar în calitate de pasager se afla un tânăr de 18 ani din aceeaşi localitate.

În urma controlului autoturismului s-a constatat faptul că într-un compartiment special amenajat, sub banchetă se aflau ţigarete  de contrabandă, motiv pentru care autoturismul împreună cu cei doi au fost conduşi la sediul Poliţiei Mun. Fălticeni. În urma inventarierii, au rezultat de 4028 pachete ţigarete de provenienţă extracomunitară şi duty free (99.160 bucăţi ţigarete), valoarea acestora fiind de circa 50.200 lei. Ţigările au fost confiscate  şi ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Autoturismul folosit la transportul ţigărilor, în valoare de cca. 5000 Euro, a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei Mun. Fălticeni.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”, prev. de art. 270 alin. 3 şi art. 274 din Lg.86/2006.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.