DSC03895

Ieri dimineață, în jurul orei 5:00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean ucrainean, S. Heorhii, în vârstă de 52 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.

Pe baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

În interiorul autoturismului a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în butelia de gaz a autoturismului, o cantitate de 490 pachete de ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 613 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Autoturismul, marca Volkswagen, în valoare de 13.500, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Cetățeanul ucrainean a primit interdicție de a intra în România pentru o perioadă de cinci ani, începând cu data de 24.02.2016

 

Marți, 23 februarie 2016, în cadrul unei misiuni de supraveghere și control la frontieră, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, au descoperit în apropierea frontierei de stat, în vegetație, cantitatea de 7.436 pachete țigări, de proveniență ucraineană.

Valoarea țigărilor este de 67.300 lei, acestea fiind ridicate în vederea confiscării.  Polițiștii desfășoară activități specifice în vederea identificării și reținerii persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.