Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, aproximativ 4.700 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ţigările, în valoare de aproximativ 55.000 lei, au fost ridicate în vederea  confiscării, iar trei cetăţeni români sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Duminică, 17 februarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.30, lucrătorii noștri au depistat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care încărcau într-un autoturism de teren  colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care unele persoane au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin, iar altele s-au urcat în autoturismul de teren şi au demarat în trombă spre localitatea Lupcina.

Imediat, polițiștii de frontieră au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, informând totodată autorităţile ucrainene despre producerea evenimentului  de frontieră.

La fața locului au fost descoperite nouă colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.500 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a căror valoarea se ridică la suma de 52.650 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret  – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat, tot ieri, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 21.20, lucrătorii Poliției de Frontieră au identificat trei cetăţeni români care se deplasau pe jos, pe comunicaţia E85, având asupra lor bagaje voluminoase.

În urma controlului efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele celor trei persoane o cantitate de ţigări pentru care aceştia nu deţineau documente legale de provenienţă.

Persoanele în cauză şi bagajele au fost conduse la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 180 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 2.105 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei trei cetăţeni români sunt cercetaţi sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de contrabandă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.