Luni, 1 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, județul Suceava, s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 13.40, oamenii legii au observat în apropierea frontierei de stat două persoane care transportau prin apa pârâului Laura către interiorul țării, mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor doi, efectuând somațiile legale prin voce, însă aceștia au abandonat coletele și au încercat să fugă, fapt pentru care au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii, oamenii legii au reținut doi bărbaţi, I.G., de 43 de ani, şi S. I. de 41 de ani, de cetăţenie română, ambii domiciliaţi pe raza județului Suceava.

Imediat, au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

Totodată, la fața locului polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete  care conțineau cantitatea de 4.200 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 49.140 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând să se ia măsurile legale ce se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.