În data de 4 iunie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, a fost declanșată o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 01:00, poliţiştii de frontieră au observat, pe raza localității Straja, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul țării, transportând în spate, colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite.

Pentru reținerea persoanelor în cauză, polițiștii de frontieră au executat şase focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, dar nici de această dată persoanele nu s-au supus somațiilor și profitând de întuneric și terenul împădurit, s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Imediat, au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La fața locului, au fost descoperite 13 colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul Sectorului P.F. Brodina, unde în  urma inventarierii  a rezultat cantitatea de 19.420 pachete cu ţigări,  de diferite  mărci.

Și polițiștii de frontieră din cadrul sectorului PF Vicovu de Sus au tras nouă focuri de avertisment în plan vertical, în cadrul unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări. În urma acțiunii au fost ridicate în vederea confiscării 3.300 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

În ambele cazuri,  întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 265.800 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.