La data de 15 noiembrie, în baza planului de acțiune privind combaterea faptelor de natură penală pe linia contrabandei cu țigarete de proveniență extracomunitară aprobat de comanda I.P.J. Suceava, polițiștii s-au deplasat pe raza comunei Vama, unde își are sediul și punctul de lucru o unitate economică, în interiorul locației fiind identificată numita P.C. de 51 ani în calitate de vânzătoare.

La solicitarea echipei de control, femeia a fost de acord și a prezentat încăperile în care era depozitată marfă, ocazie cu care a fost observată o cutie în care se aflau mai multe pachete de țigarete de diferite mărci, toate de provenință extracomunitară. Fiind întrebată de proveniența acestora, vânzătoarea a declarat verbal faptul că nu știe cui aparțin țigaretele și nici dacă în celelalte spații de depozitare mai există bunuri sau măfuri care să provină din contrabandă. Astfel, aceasta a permis accesul în încăperile imobilului, unde au fost identificate mai multe cutii care conțineau țigarete de proveniență extracomunitară, tutun mărunțit vrac și 24 sticle a câte 1 litru fiecare care conțineau  băutură spirtoasă incoloră.

S-a procedat la numărarea pachetelor de țigarete de proveniență extracomunitară, rezultând următoarele cantități:

-236 pachete țigarete marca MARBLE a câte 20 țigarete fiecare;

-310 pachete țigarete marca KENT a câte 20 țigarete fiecare;

-246 pachete țigarete marca MARLBORO a câte 20 țigarete fiecare;

-84 pachete țigarete marca COMPLIMENT a câte 20 țigarete fiecare, însumând un număr de 876 pachete țigarete, respectiv 17.520 țigarete, fără a fi marcate.

De asemenea, utilizând cântarul din dotarea unității economice, s-a procedat la cântărirea tutunului, rezultând cantitatea totală de 3,430 kg tutun de fumat.

Întreaga cantitate de țigarete de proveniență extracomunitară și tutun de fumat, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.Totodată, de la fața locului a fost ridicată cantitatea de 24 sticle a câte 1 litru fiecare care conțineau băutură spirtoasă incoloră, pentru care va fi întocmit proces-verbal de constatare a contravenției.

S-a dispus efectuarea de cercetări în dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.