Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației, în dimineața zilei de 1 iunie, au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

În jurul orei 07:00, oamenii legii au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, două persoane care se deplasau de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

S-a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuându-se somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, moment în care polițiștii de frontieră au executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au oprit, retrăgându-se pe teritoriul statului ucrainean. Au fost luate măsuri de supraveghere a zonei, fiind anunțate și  autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment.

La fața locului au fost descoperit 6 colete, învelite în folie de culoare neagră, care conțineau țigări de proveniență ucraineană. În urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că este vorba de 3.466 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 38.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, oamenii legii desfășoară activități specifice în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.