Duminică, în jurul orei 18:00, lucrătorii din cadrul Poliției de frontieră din Sectorul P.F. Brodina au observat în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane de sex masculin care încărcau într-un autoturism de teren colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea bărbaților, iar în momentul în care aceștia au observat patrula poliției au abandonat maşina şi coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Autoritățile de frontieră ucrainene au fost informate despre eveniment, iar autoturismul şi coletele cu țigări, depistate abandonate, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit polițiștilor, în continuarea verificărilor au fost identificaţi doi cetăţeni români, cu vârste de 28 şi 24 ani, domiciliaţi pe raza județului Suceava, care au fost implicaţi în activitatea de contrabandă. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 6.230 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 62.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. Autoturismul Volkswagen folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.