Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, la data de 1 februarie 2018, ora 21.00, în timp ce acționa pe DN 2E, în localitatea Spătărești, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, bărbatul părăsind, la un moment dat, partea carosabilă şi intrând pe un teren viran, unde a abandonat vehiculul și a fugit fiind urmărit de polițiști.

În timpul urmăririi, agenții de poliție l-au somat de mai multe ori verbal pentru a se opri și, întrucât persoana în cauză și-a continuat deplasarea, unul dintre poliţişti a efectuat un foc de armă în plan vertical cu armamentul din dotare, moment în care suspectul s-a oprit, fiind imobilizat și încătușat.
Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 32 de ani din comuna Bilca, iar în urma controlului interiorului autoturismului, au fost identificate 14.455 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, bunuri pentru care acesta nu a putut prezenta documente legale de proveniență.
Autoturismul, în valoare de aproximativ 4.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul poliției, iar țigările, în valoare de circa 170.000 lei, au fost ridicate în vederea cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.