Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

La data de 24.08.2017, în jurul orei 09.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus efectând activităţi de patrulare dar şi de monitorizare a activităţilor ilicite din sfera contrabandei au identificat pe raza comunei Straja, într-o zona acoperită cu vegetație forestieră un autoturism de teren, care era oprit pe un drum forestier din apropiere. În zona autoturismului nu au fost identificate persoane.

S-a procedat la controlul vehiculului şi s-a constatat faptul că autoturismul avea în interior mai multe colete.

Au fost desfășurate activități de verificare a zonei în vedere identificării unor eventuale persoane care au condus vehiculul dar nu au fost identificate astfel de persoane nici în zona împădurită.  După efectuarea cercetării la fața locului, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus în vederea continuării cercetărilor.

Cu ocazia inventarierii coletelor de țigarete identificate în interiorul acestuia, s-a constatat că acestea conțineau un număr de 13.499 pachete de țigarete, ce nu aveau aplicate banderole fiscale. În total au fost identificate 269.980 bucăţi ţigarete în valoare de cca. 202.000 lei.

Pachetele de țigarete au fost ridicate în vederea confiscării.

Autoturismul în valoare de aproximativ 2000 de euro, a fost ridicat în vederea dispunerii unei măsuri asiguratorii în cauză, urmând a fi depus la camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracţiunii de „contrabandă”.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea activităţii infracţionale şi a persoanelor implicate.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.