Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au declanşat miercuri, 27 iulie 2016, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07:00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat două persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării mai multe colete voluminoase. Imediat oamenii legii au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcții diferite. Polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, în urma acţiunii fiind reținută o persoană de sex masculin, cetățean ucrainean.
Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent fiind luate măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 4 colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană.
Persoana în cauză, identificată ca fiind, Vasilovici T., în vârstă de 18 ani, a fost dusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 5.490 pachete, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de 60.390 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
Cetăţeanul ucrainean este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.
De asemenea, faţă de acesta s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, la finalizare urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.