Sucevenii sunt invitați joi și vineri, 8-9 decembrie, să pășească în lumea fascinantă a teatrului, prin intermediul primei producții proprii a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” din Suceava – „Tigrul din orașul nostru”, realizat după un text al unuia din cei mai apreciați dramaturgi români contemporani, Gianina Cărbunariu.

Avanpremiera spectacolului are loc joi, 8 decembrie, de la ora 19:00 iar premiera – vineri, 9 decembrie, de la aceeași oră, în prezența autoarei. Mai exact, este vorba de o triplă premieră – primul spectacol al nou-înființatului teatru sucevean, prima punere în scenă în România a piesei Tigrul din orașul nostru, de Gianina Cărbunariu și prima reprezentație de teatru din țară care foloseste tehnici moderne de punere în scenă, îmbinând virtualul cu imaginarul și jocul actoricesc.

spectacol

„Fiind premiera primei producții mari a teatrului sucevean, într-un oraș în care foarte multă vreme nu a existat teatru, am considerat că primul spectacol trebuie să fie unul de foarte bună calitate, din respect pentru comunitatea suceveană, care merită să aibă un teatru de care să fie mândră”, a declarat Carmen Veronica Steiciuc, directorul Teatrului Municipal Matei Vișniec.

Distribuția spectacolului “Tigrul din orașul nostru” este formată din actorii Clara Popadiuc, Diana Lazăr, Cătălin Mîndru și Cosmin Panaite.

„Este un spectacol extrem de interesant, care utilizează mijloacele specifice teatrului contemporan. Este un teatru al zilelor noastre, care sper să aducă bucuria reîntâlnirii cu arta teatrală adevărată”, a precizat directorul artistic al teatrului, Andrei Munteanu.

Pentru reprezentațiile din 8 și 9 decembrie, prețul unui bilet este de 25 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.