Joi, 9 ianuarie, în jurul orei 23.00, patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, aflată în serviciul de patrulare și control al traficului rutier, pe raza comunei Marginea, pe DJ 209K, a oprit pentru control autoturismul condus un bărbat, de 32 de ani, din localitatea Volovăț, care emana halenă alcoolică.

Totodată, din verificările efectuate în bazele de date ale poliţiei, s-a constatat că autoturismul în cauză avea autorizația de circulație provizorie expirată din data de 28.11.2013. În autoturism se afla și un tânăr de 26 de ani, iar în urma controlului efectuat în interiorul autoturismului, sub bancheta din spate, a fost găsit un pistol cu aer comprimat, cu carcasă de culoare neagră, calibru 177 (4,5 mm), având seria de identificare ștearsă și ilizibilă, cu încărcător și fără muniție, despre care tânărul a declarat că îi aparține și că l-a achiziționat de la o persoană necunoscută și că nu deține permis de port armă neletală.

Din cercetări, a mai rezultat că autoturismul neînmatriculat îi aparține lui tânărului, care, deși cunoștea acest lucru, l-a pus în circulație. Ambii au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde pistolul a fost ridicat pentru cercetări, iar bărbatului de 32 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar apoi i s-au recoltat probe biologice de sânge ,în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, se efectuează cercetări față de șofer, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și conducere pe drumurile publice al unui autovehicul de către o persoană ce are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapte prevăzute și pedepsite de lege.

Faţă de tânăr, urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație a unui autovehicul neînmatriculat și deţinerea sau portul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.