În săptămâna 7 – 11 Februarie, au avut loc la Gura Humorului atelierele de educație financiară Școala de Bani pentru tinerii participanți în cadrul proiectului Rugby pentru toți. Proiectul, dezvoltat și implementat de Fundația Te Aud România, sponsorizat de Banca Comercială Română și DHL Express România, susține anual un număr de 40 de tineri sportivi să își dezvolte abilitățile la cel mai înalt nivel, atât pe terenul de rugby, cât și în afara acestuia. Programul sprijină tinerii participanți la program pe mai multe arii de dezvoltare, cu o importanță deosebită acordată dobândirii de abilități și deprinderi ce le vor fi de folos pe tot parcursul vieții. În această categorie intră și educația financiară, modul care se desfășoară anual pentru tinerii sportivi, cu ajutorul partenerilor și susținătorilor de la Banca Comercială Română.
„Aspectul financiar ne guvernează întreaga viață din momentul în care pășim în viața de adult și până la final. Din păcate, supraviețuirea, plata facturilor și/sau a chiriei și un concediu anual nu este neaparat sinonimă cu educația financiară. A face alegeri înțelepte financiar este o abilitate care se învață și o deprindere de bază atunci când ne făurim viitorul. Tinerii pe care îi sprijinim în cadrul programului au nevoie de aceste informații, pentru a-i sprijini atunci când vor fi pregătiți să pășească spre un loc de muncă și își vor câștiga singuri existența. Le mulțumim partenerilor de la Banca Comercială Română că aduc în prim plan aceasta dimensiune de viitor, an de an în cadrul Rugby pentru toți,” declară Gabriela Popescu, președintele Fundației Te Aud România.
„Felul în care ne raportăm la bani ne va ajuta sau ne va încurca în viață, iar tinerii au nevoie de puțin ajutor să înțeleagă ce este acela un buget personal, de ce sunt obiectivele financiare și cum ne ajută disciplina și organizarea în viața financiară. Educația financiară este o nevoie iar Școala de Bani vine în ajutorul tinerilor, și nu numai, cu sfaturi care să-i ajute să aibă o viață financiară echilibrată. În timpul atelierelor noastre îi învățăm pe tineri să folosească banii ca pe un instrument care să-i ajute să aibă o viață mai bună șisă se dezvolte”, spune Claudia Oprescu, coordonatoarea programului Școala de Bani.
Școala de Bani este cel mai amplu program de educație financiară din România. În ultimii ani, peste 1.000 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au reușit să ofere astfel de cursuri gratuite către aproximativ 500.000 de români – copii, tineri și adulți. Cei interesați se pot înscrie la cursuri pe www.scoaladebani.ro.
Lasa un raspuns