Societatea civilă pare că renaște. Dacă săptămâna trecută locuitorii din Câmpulung Moldovenesc și nu numai, au ales să protesteze în stradă pentru a „sensibiliza” autoritățile, cerând finalizarea pârtiei Rarău, în acest weekend aceștia au strâns semnături în centrul municipiului.

În petiția care va fi înaintată Guvernului Cioloș, tinerii au arătat că „în momentul de față, apreciem că stadiul lucrărilor se află la circa 80%. Finalizarea lucrărilor este necesară, deoarece pârtia și instalația de transport pe cablu s-ar putea degrada considerabil şi acestea impun costuri ridicate de conservare”, se arată în petiția acestora.

Ei au mai precizat că s-au investit deja 10 milioane de euro din cele 14 necesare finalizării lucrării, iar în anul 2012 șantierul a fost închis din lipsă de finanțare.

„Luând în considerare dispariția treptată a industriei din zona Câmpulung Moldovenesc, vedem în turism una din puținele oportunități de dezvoltare pe care orașul nostru le mai are, potențialul turistic al Bucovinei și al Masivului Rarău, fiind bine cunoscute. Credem, stimate domnule prim-ministru, că Guvernul României trebuie să țină seama de beneficiile multiple pe care aceasta investiție le-ar aduce locuitorilor din municipiul Câmpulung Moldovenesc şi din zonele limitrofe, odată cu dezvoltarea economiei locale”,  se arată în petiția înaintată permierului Cioloș.

Pentru finalizarea pârtiei sunt necesare 4 milioane de euro, aceasta fiind una dintre singurele oportunități de dezvoltare a economiei din zonă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.