Potrivit Eurostat, speranţa de viaţă în România în rândul tinerilor este de 74 de ani, cifră care plasează țara noastră la coada clasamentului.

În urma unui studiu realizat de Eurostat, țările care se află în top sunt: Spania, Italia, Franţa, Elveţia și Marea Britanie. În aceste state, speranța de viața a tinerilor ajunge și unde aceştia la 85 de ani.

Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene, spune că România se află la coada topului privind regiunile cu cea mai ridicată speranţă de viaţă. Un nivel scăzut de speranţă la viaţă o au tinerii din regiunea Nord-Est a României, adică persoanele din judeţele Suceava, Botoşani sau Iaşi. Aceştia au o speranţă de viaţă de 74,4 ani.

De asemenea, tinerii din regiunea Sud-Est a României, adică din judeţele Buzău, Constanţa sau Tulcea, au o speranţă la viaţă de 75,5 ani.

La polul opus se află regiunea Comunidad de Madrid din Spania, cu o speranţă de viaţă de 85,2 ani, provincia Autonomă Trento din Italia, cu 84,3 ani şi regiunea franceză Île-de-France, cu 84,2 ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.