Tinerii voluntari din cadrul ATOS Suceava au avut parte de o zi minunată la Cetatea de Scaun a Sucevei.
Ei s-au bucurat de Expoziția „Stema Moldovei – Descoperiri arheologice aflate în colecțiile Muzeului Național al Bucovinei”, din interiorul Casei Custodelui de la Cetate.
După o aventură prin Cetate unde au avut de completat un Chestionar, în urma descoperirii informațiilor de pe panourile de prezentare, tinerii au vizitat Expoziția și au făcut cunoștință cu stema Moldovei.
Au aflat despre evoluția reprezentării stemei din sec. al XIV-lea și până în sec. al XIX-lea și și-au îmbogățit cunoștințele din domeniul Heraldicii, care se ocupă cu studierea stemelor.
Stema Moldovei a fost descoperită de tineri în diferite reprezentări, pe diferite piese din piatră, plăci, discuri de teracotă, obiecte de metal, cahle și pe documente vechi medievale moldovenești.
După „Lecția de 10″ din iarnă, acum tinerii ATOS, mereu energici și dornici de învățătură, au adăugat la cultura lor generală cunoștințe istorice, legate de frumoasa stemă a Moldovei.
Din dragoste pentru stema Moldovei, amintim că ea este reprezentată astfel: un cap de bour, văzut din față, cu o stea între coarne și însoțit la dreapta de un soare, iar la stânga de o lună.
„Mulțumim Muzeului Național al Bucovinei pentru tot sprijinul și doamnei Paula, muzeograf”, au transmis tinerii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.