Astăzi a fost inaugurată sala de sport la Liceul Industrial numărul 3

Proiectul de renovare a fost susţinut de primăria Suceava şi de Consiliul Local, iar suma investită a fost de aproape 2 miliarde lei vechi. La eveniment au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ştefan Alexandru Băişanu, primarul Ion Lungu, candidatul pe Senat 2 Tiberiu Brădăţan, colonelul Ion Burlui, profesori dar şi cadre didactice care au activat în această unitate de învăţământ.

„Prin această serie de evenimente se dovedeşte faptul că acest liceu nu a murit, chiar dacă se află într-un mare impas, fiindcă înainte de 1989 era singurul liceu din Moldova care scotea forţă de muncă specializată în industria alimentară” a declarat Băişanu.

La liceul alimentar a avut loc şi o simulare a unei intervenţii ISU la care au luat parte elevii liceului.

Ion Burlui a declarat că „anul trecut am promovat un proiect „Cadetul de azi, pompierul de mâine”, iar astăzi, cu ocazia împlinirii a 39 de ani de la înfiinţarea liceului, am făcut un exerciţiu de evacuare în caz de incendiu cu victime, la care protagoniştii au fost elevii, în locul pompierilor profesionişti”.

Prezent la evenimentul inaugurării sălii de sport, candidatul pe colegiul Senat 2 Suceava, Tiberius Brădăţan, a declarat că „Nu poate exista sănătate fără mişcare, o minte sănătoasă fără un corp sănătos. Orice sală, orice program de mişcare oferit copiilor şi tinerilor este de salutat. Ce am văzut astăzi aici e faptul că aceşti profesori şi elevi sunt implicaţi pentru a face performanţă, pentru a fi sănătoşi. Trebuie să ne întoarcem faţa către scoală, fiindcă fără nişte copii pregătiţi nu putem avea un viitor mai bun.”

Evenimentul a avut 3 componente: memorialul Valeriu Paraboi şi Ioan Gavril Braicu – ediţia întâi, inaugurarea sălii de sport, un exerciţiu ISU de evacuare în caz de incendiu, dar şi meciul de baschet între liceul 3 şi liceul Alexandru Ioan Cuza.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.