Primarul comunei Ciprian Porumbescu, Dumitru Nimiţean, i-a înmânat actorului Vlad Rădescu titlul de „Cetățean de onoare” al comunei, pentru rolul marelui compozitor interpretat în filmul „Ciprian Porumbescu”.

Actorul a participat și la slujba de pomenire a compozitorului și s-a declarat impresionat de faptul că cei care au participat la eveniment au venit îmbrăcați în straie populare.

După ceremonia religioasă, manifestarea s-a mutat în curtea muzeului „Ciprian Porumbescu”, unde primarul comunei, Dumitru Nimițean, i-a înmânat actorului Vlad Rădescu titlul de „cetățean de onoare”.

Sunteți posesorii unei șanse unice să locuiți și să trăiți în acest loc, hărăzit de Dumnezeu, în locul unde s-a născut Ciprian Porumbescu, unde a trăit, unde și-a împărtășit ideile cu colegii lui de generație, în locul unde a încercat prin muzica lui, prin ideile și prin lupta lui, să facă scut în fața primejdiilor care pândeau pământul și poporul românesc. Începând de astăzi, mă consider concetățeanul dumneavoastră, aici în Ciprian Porumbescu. Sper să nu îl uitați pe Ciprian niciodată și să joace în viața voastră un rol atât de important cum a jucat, fără să vrea, în viața mea. Îi sunt dator și vă sunt dator dumneavoastră”, a declarat Vlad Rădescu.

La Festivalului European al Artelor „Ciprian Porumbescu” a fost prezent și președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur care a precizat că Vlad Rădescu va participa și la Festivalul Ștefanian, pe 25 iunie.


Sunt bucuros că maestrul Vlad Rădescu a primit titlul de cetățean de onoare al comunei Ciprian Porumbescu, aici la Stupca, unde în urmă cu 45 de ani juca rolul marelui compozitor. Maestrul Rădescu mi-a promis că va veni la Suceava și pe 25 iunie la Festivalul Ștefanian. Va veni și actorul Vladimir Găitan și vor fi alte personalități culturale legate de Bucovina prezente la Festivalul Ștefanian”, a spus președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur.
Acordarea titlului de cetățean de onoare actorului Vlad Rădescu a făcut parte din programul Festivalului European al Artelor „Ciprian Porumbescu”, organizat de Primăria comunei Ciprian Porumbescu, Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural Bucovina.