TriNitroToluen sau NiţăTeodoroviciNichitean !

         TNT-ul [CH3C6H2(NO2)3], popular cunoscut sub denumirea de TROTIL, este o substanta solidă şi cristalizată, de culoare galbenă, cu punct de topire 81 grade Celsius, fiind un exploziv stabil, care nu explodeaza decât prin amorsare cu un alt exploziv mai puternic. De regulă, se întrebuintează ca exploziv pentru proiectile, sau in amestec cu Nitrat de amoniu, ca exploziv de mină.  Trotilul mai poate fi şi o băutură alcoolică de de proastă calitate, foarte tare dar de origine dubioasă. Ei, asta-i TNT!

          NTN-ul [NiţăTeodoroviciNichitean], popular cunoscut sub denumirea de TRĂDĂTOR NU TRACTOR, este o echipă solidă şi cristalizată, de culoare GALBENĂ, „fără oprire”, fiind un exploziv instabil pentru PNL, care poate exploda şi fără amorsare dacă-l laşi din mână!

          După ce au fost remuneraţi de preşedintele Alexandru Băişanu cu funcţiile şi posturile pe care şi le-au dorit, deşi nici unul dintre ei nu i-a fost un susţinător fidel lui Băişanu,  rând pe rând, NTN-ii au din nou dorinţe! Şi culmea….toţi vor acelaşi lucru!

1. Nichitean vrea vicepreşedinte la CJ Suceava, lucru pe care l-a anunţat oficial în Delegaţia Permanentă a PNL Suceava, când a dorit să-i forţeze mâna şefului de partid. Având susţinerea PNL minus 1 şi a tot PSD-ului, în Palatul Administrativ deja se vorbeşte că ar ajunge la timonă! Mai trebuie să convingă un singur om!

2. Niţă vrea şi el vicepreşedinte la CJ Suceava, funcţie cu care se recomanda directorilor din instituţiile subordonate şi deconcentrate, atunci când căuta „ajutoare” pentru campania la care credea că va participa pe colegiul de deputaţi nr. 2 (vorbim aici de 2 pixuri şi 1 top de hârtie!). Are susţinerea unuia din PNL, aşa că are şi şanse!

3. Teodorovici vrea şi ea vicepreşedinte la CJ Suceava, dar deşi nu o spune, abia respiră numai când se gândeşte că urmează să-i preia atribuţiile lui Băişanu, mai ales cele de pe şcolile speciale! Apropo, ea chiar provine de la o şcoală specială! Având susţinere PNL şi PDL are şi cele mai mari şanse de izbândă, pentru că având votul celor două partide poate obţine o majoritate confortabilă!

.

.

.          Aşadar, în perioada următoare Alexandru Băişanu va fi foarte curtat de minim 3 eNTieNi sau entităţi necunoscute, adică OZN-uri, care din dorinţa de a explora lumi noi, în mod sigur se roagă ca Băişanu să plece…! La Bucureşti. Deputat.

          Şi totuşi, ce-i trotilul? …. doar o băutura de origine dubioasă!

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.