Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că la începutul lunii decembrie se va demara un amplu proces de toaletare și de tăiere a copacilor problemă din municipiul Suceava.

„Centralizăm toate solicitările pentru tăierea de copaci în această perioadă când nu este vegetație. Avem până acum la primărie 39 de solicitări pentru tăierea unor copaci care crează probleme. Sigur, noi nu putem să îi tăiem fără aprobare de la Agenția pentru Protecția Mediului”, a declarat Ion Lungu.

Edilul sucevean a subliniat că vin mulți cetățeni la Primăria Suceava și solicită tăierea unor copaci, însă nu au aprobare de la asociațiile de proprietari. Din acest motiv, edilul sucevean îi îndeamnă pe aceștia ca înainte să vină la primărie, să meargă la asociația de proprietari din care fac parte și să obțină acordul de la aceștia.
„Dacă într-adevăr copacii respectivi constituie un pericol vom luat toate măsurile pentru a fi tăiați. Aceste acțiuni le vom demara de luna viitoare”, a subliniat Ion Lungu.
Acesta a spus că a primit cereri pentru a se tăia anumiți copaci din zona Mărășești, din zona Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, de pe strada Ștefan cel Mare și Aleea Lalelelor din cartierul George Enescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.