Miercuri, 11 august, la ora 10:35  lucrătorii Secției 14 de poliție rurală Vama au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că pe raza comunei Vama, satul Molid a avut loc un accident cu victime.

Echipajul ajuns la fața locului a identificat auto marca BMW, iar în interiorul acestuia au fost identificate 2 persoane.

La 10.08.2022, în jurul orei 10:30 , Vasile S. de 34 ani din Mun. Buzau, în timp ce conducea ansamblul de vehicule format din cap tractor şi semiremorca spre Câmpulung Moldovenesc, pe DN 17, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum umed, ocazie cu care spatele  vagonul a derapat, a pătruns pe sens opus şi a acroşat autoturismul marca  BMW  condus regulamentar de către Nicolae M. de 49 ani din sens opus.

În urma impactului, autoturismul marca BMW a fost proiectat în afara părţii carosabile, conducătorul auto Nicolae M., cât  pasagerul dreapta faţă, Carmen M. de 46 ani suferind leziuni medicale, aceştia  fiind transportaţi la Spitalul Câmpulung Moldovenesc. Femeia de 46 de ani nu a rămas internat iar bărbatul a fost transferat la Spitalul Județean Suceava.

Conducătoarul ansamblului de vehicule nu a oprit la faţa locului, continuându-şi deplasarea. Acesta a motivat că nu a simţit impactul, fiind anunţat prin staţie,  la scurt timp de un alt participant la trafic, motiv pentru care a oprit în mun. Câmpulung Moldovenesc şi a apelat SNUAU 112. 

Conducătorul ansamblului de vehicule a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind 0,00mg/l.  după care a fost condus la Spitalul din municipal Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei cu respectarea prevederilor legale.

Conducătorul autoturismului nu a putut fi testat alcooltest şi nici nu i s-au putut recolta mostre biologice de sânge având în vedere starea sa de sănătate.            

La orele 13:15, personalul CPU din cadrul Spitalului Mun. Câmpulung Moldovenesc au spus că victima accidentului, respectiv Nicolae M. a decedat.                 

 În cauza s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă” şi  „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.