Sâmbătă, 18 februarie, în jurul orelor 1900, Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată de către ofițerul de serviciu al IPJ Suceva, cu privire la faptul că la UPU Suceava s-a prezentat o persoană, care a fost victima unui acident produs la tiroliana Gura Humorului, fiind diagnosticată cu politraumatism prin zdrobire toraco-abdominală-pelviană.

S-a luat legatura cu patrula de Jandarmi Montani aflați în serviciu la Pârtia Șoimu din Gura Humorului care au afirmat că nu au cunoștință de producera unui accident de acest fel.

La fața locului s-a constatat faptul că tiroliana nu era în funcțiune, activitatea fiind întreruptă din jurul orelor 16.00 din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Din cercetări s-a stabilit că la data de 18.02.2023, la ora 15:00, Săndel B. din municipiul Brăila a utilizat Mega Tiroliana Bucovina ce are o lungime de 2200 metri din Parcul Ariniș, oraș Gura Humorului, având punct de plecare turnul din vârful Pârtiei Șoimul, traversând-o pe aceasta precum și parcul Ariniș până la stația de sosire din parcul Ariniș.

În timpul utilizării tirolianei plecând din turnul Pârtiei Șoimul, pe traseu spre baza acesteia Săndel B. ar fi intrat în coliziune cu un obiect, posibil o creangă a unui arbore sau un arbore fapt pentru care a suferit mai multe vătămări corporale. Ulterior la turnul de sosire bărbatul ar fi acuzat dureri în zona pieptului, fapt pentru care la orele 15:30 a fost transportat la Urgența spitalului Gura Humorului în vederea unor investigații, unde a fost diagnosticat cu politraumatism prin strivire de un buștean, traumatism toracic sever.

Aceste aspecte nu au fost sesizate organelor de poliție de către angajații societății, lucrătorii din cadrul Spitalului orășenesc Gura Humorului, de victimă sau de soția acestuia prezentă la fața locului.

La scurt timp, din cauza stării de sănătate, susnumitul a fost preluat de o ambulanță și transportat la UPU Suceava, în vederea efectuării unor investigații complexe, fiind diagnosticat cu politraumatism prin zdrobire toraco-abdominală-pelviană.               

În cauză s-a luat legătura cu procurorul de caz  fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de: vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.