Marți, 10 august, în jurul orei 15:30, T. Tudorița, de 45 de ani, din comuna Dorna Arini, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17  dinspre comuna Pojorâta, spre municipiul Vatra Dornei, având ca pasager pe locul din dreapta față pe M. Floarea, în vârstă de 66 de ani, ajunsă într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, moment în care a pierdut controlul asupra direcției de mers, autoturismul intrând în coliziune cu rigola de scurgere a apei și cu parapetul metalic amplasat în afara părții carosabile, ulterior acesta s-a răsturnat, rămânând pe cupolă.

În urma producerii evenimentului, atât conducătorul auto cât și pasagerul nu au suferit vătămări corporale, evenimentul fiind soldat doar cu pagube materiale.

În jurul orei 15:35, B. Silvia, de 39 de ani din municipiul Cluj-Napoca în timp  ce conducea autoturismul pe DN 17 dinspre comuna Pojorâta, spre municipiul Vatra Dornei, ajunsă în aceeași curbă deosebit de periculoasă la stânga, nu a adaptat la rândul ei viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul asupra direcției de mers, autoturismul intrând în coliziune dreapta față cu dreapta spate a autoturismului marca SKODA care se afla pe cupolă. În urma impactului numita M. Floarea, care se afla în fața autoturismului SKODA,  a fost proiectată în rigola de scurgere a apei, suferind vătămări ușoare.

 Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, ulterior le-au fost recoltate câte o probă biologică de sânge în vederea determinării concentrației alcoolice.

Primul eveniment a fost soluționat ca și accident rutier soldat cu pagube materiale.

Pentru al doilea eveniment s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

One Response

  1. Gigi

    Asfaltul este de proasta calitate.Nu are aderentă când e umed absolut deloc. E o adevarata capcana pentru cine nu cunoaște zona.Atât pasul Mestecăniș cât și Tihuta pe zona Suceava unde s-a reasfaltat.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.