Luni, 26 iulie, la ora 17.21, Secția 14 Poliție Rurală Vama a fost sesizată prin SNUAU 112 de către H. M., din comuna Vatra Moldoviței, despre faptul că, socrul său și fiul acestuia, au fost loviți de fulger, în timp ce coseau fânul pe terenul proprietate al acestora, de pe raza comunei Vatra Moldoviței, sat Ciumârna, în apropierea Carierei de piatră.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, accesul spre locul respectiv făcându-se foarte greu, fiind vorba despre un drum montan.

La fața locului au fost identificați H. Mihai, de 48 ani, din comuna Vatra Moldoviței respectiv fiul său minor, în vârstă de 15 ani.

Discutând cu aceștia a rezultat faptul că în timp ce coseau fânul de pe proprietatea acestora din acel loc montan, s-a făcut vreme rea afară, ploaie abundentă cu trăsnet și fulgere, motiv pentru care s-au adăpostit sub un copac aflat în imediata apropiere a fânarului proprietatea acestora.

La un moment dat, a trăsnit, iar fulgerul a lovit în copacul sub care cei doi bărbați se adăposteau. După ce și-au revenit, au observat faptul că prezintă arsuri la nivelul corpurilor, bărbatul la nivelul feței, a membrelor inferioare și superioare, având hainele de pe el pe alocuri arse, iar minorul arsuri la nivelul spatelui, motiv pentru care au solicitat sprijin membrilor de familie, care ulterior au apelat 112.

Victimele au primit un prim ajutor medical la fața locului de la personalul de pe ambulanță, ulterior au fost transportate cu ajutorul unui autoturism de teren până la Drumul Național 17, loc în care au primit alte îngrijiri medicale, fiind ulterior transportați cu ambulanțele la Spitalul Județean Suceava pentru verificări amănunțite și tratament de specialitate.

Ulterior, bărbatul de 48 de ani a fost transportat la Iași la Chirurgie Plastică, iar fiul acestuia a rămas internat la Spitalul Județean Suceava pentru supraveghere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.