Marți, 19 iulie, la orele 14.02, lucrătorii Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Mălini, au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că arde o casă în satul Pâraie și sunt copii în interior.

La fața locului s-a deplasat patrula din cadrul SPR 7 Mălini, care, după primele verificări au constatat următoarele:

La data de 19.07.2022, orele 14.00 un incendiu a izbucnit la locuința lui Elvis-Petrică P., din sat Pâraie, comuna Mălini.

În locuință se afla un copil de 2 ani, care a fost carbonizat în timpul incendiului.

Din primele cercetări se pare că incendiul ar fi izbucnit de la flacăra unui  aragaz lăsat nesupravegheat.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „distrugerea din culpă„ și ”uciderea din culpă”.

Urmare la eveniment, cu ocazia verificărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că locuința aparține lui Elvis-Petrică B., unde locuiește împreună cu Narcisa P., care este concubina lui si cu 2 copii minori de 8 luni, respectiv 2 ani.

Trebuie spus că în jurul orei 13.50, Narcis P. a pus pe aragazul aprins o oală cu apă pentru a pregăti mâncare, ulterior femeia a lăsat-o pe minora de 8 luni în grija unei vecine, iar pe minorul de doi ani l-a lăsat dormind în casă. Aceasta a mers până la un magazin din apropiere pentru a face câteva cumpărături.

În jurul orelor 14:00 vecinii au remarcat că la respectiva locuință a izbucnit un incendiu și au apelat SNUAU 112, solicitând intervenția pompierilor.

Locuința sus-menționată era confecționată din lemn și a ars în totalitate; iar minorul în vârstă de 2 ani, aflat în interior, a fost carbonizat.

  Incendiul a fost lichidat de către pompieri din cadrul ISU Suceava-Subunitatea Fălticeni, precum și de pompieri voluntari din cadrul Primăriei com. Mălini, iar ca și cauză a producerii incendiului s-a stabilit ca fiind „aparat de gătit nesupravegheat sau supraîncălzit” (aragaz).

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „distrugerea din culpă” și „uciderea din culpă”, ce va fi soluționat procedural de către lucrătorii din cadrul PP Mălini.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.