Proiectul de modernizare a celor peste 4 000 de locuri de parcare din municipiul Suceava va fi dezbătut, din nou, în ședința Consiliului Local din luna iulie. Astfel, potrivit viceprimarului municipiului Suceava Lucian Harșovschi, după modificările Codului Administrativ, aprobarea acestui proiect în Consiliul Local nu mai are nevoie de două treimi din voturi, ci de o majoritate simplă, ceea ce înseamnă că va putea fi aprobat.

„Acum doi ani intram în Consiliul Local cu un proiect de modernizare a unui număr de 4.364 de locuri de parcare din municipiul Suceava. Tot ce înseamnă municipiul Suceava, indiferent de cartier, toate aceste locuri pe care sucevenii le-au amenajat vrem să le reabilităm așa cum am făcut și în alte zone. Dorim ca Suceava să aibă parcări reabilitate total. În această lună vom putea aproba proiectul de reabilitare a tuturor locurilor de parcare din municipiul Suceava pentru că s-a modificat Codul Administrativ și nu mai e nevoie de două treimi. Majoritatea formată în jurul grupului PNL va putea vota  proiectul în ședința din iulie”, a explicat viceprimarul Harșovschi.

În ceea ce-i privește pe colegii consilieri locali din partea PSD, viceprimarul Harșovshi a precizat că acum nu mai este nevoie de votul lor, însă ar fi frumos ca aceștia să fie alături de suceveni și să voteze proiectul, măcar simbolic.

„Sper eu ca în al 12-lea ceas, măcar simbolic, cei de la PSD să fie alături de suceveni, chiar dacă nu mai e nevoie de votul lor, și să voteze acest proiect, un proiect care a fost blocat de nenumărate ori cu diferite pretexte: fie Registrul Spațiilor Verzi, fie că unele locuri nu sunt bune și se poate reabilita spațiul verde”, a spus viceprimarul.

Harșovschi a explicat că după ce va fi aprobată hotărârea de Consiliu Local, cele peste 4 000 de locuri  de parcare vor fi trecute în domeniul privat al municipiului Suceava, după care vor fi reabilitate total și, ulterior vor fi transeferate în la domeniul public al municipiului Suceava, pentru a nu se mai putea interveni în vreun alt fel în zonele respective.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.