Oamenii din toată lumea au nevoie de combustibil pentru a-și satisface nevoile de viață zilnice. Brichetele sunt blocuri inflamabile de materie preparate folosind materiale inflamabile extrudate. Materiile prime obișnuite utilizate în acest proces sunt rumegușul, deșeurile de culturi, turba etc. În continuare vom prezenta avantajele celui mai bun combustibil convențional, adică, brichetele.

  1. Concentrate

Mașina de brichetat face brichete prin comprimarea materiilor prime. Deci, ele sunt mult mai grele, mai dense și mai compacte. De asemenea, acestea au o densitate ridicată în comparație cu biomasa slabă. Astfel, brichetele oferă un tip de energie concentrat în comparație cu cărbunele și lemnul de foc.

  1. Ardere lente

Procedura de compresie permite brichetei să ardă mai mult timp.

  1. Eficiență ridicată

Un alt avantaj al brichetelor este valoarea de încălzire sporită datorată umidității scăzute și densității ridicate. Presa de brichetare produce brichete care generează relativ mai multă căldură în comparație cu alți combustibili. Acestea au o valoare termică ridicată și au un conținut de cenușă mult mai scăzut (de 2 până la 10%) spre deosebire de cărbune, care are între 20 și 40%. În plus, acestea sunt cu 40% mai eficiente și au o durată de viață mai mare decât lemnele de foc.

  1. Nu scot fum

Proprietatea unică a mașinii de brichetat este de a face brichete care să nu creeze fum, amprentă de carbon sau funingine. În plus, ele generează o cantitate foarte mică de cenușă zburătoare,aproape infimă în funcție de materia primă utilizată.

  1. Disponibilitate ușoară

Mașinile de brichetat din biomasă generează brichete din materialele biomasei care sunt disponibile peste tot în cantități mari.

  1. Simplu de făcut

Brichetele comerciale sunt vândute pe piață chiar acum peste tot. Utilizarea lor este destul de frecventă pentru încălzirea în gospodăriile obișnuite. Poți produce brichete și singur. Ai nevoie doar de o grămadă de materie combustibilă, molar și liant pentru a le forma.

  1. Ușor de depozitat

Forma și mărimea brichetelor ușurează stocarea lor oriunde. De asemenea, poți să le strângi în grămezi deoarece acestea sunt disponibile în multe forme cum ar fi cubice, dreptunghiulare, sferice sau cilindrice. De fapt, ele pot fi curățate cu ușurință și ambalate în pungi.

  1. Transport ușor

Maşina de brichetat compactează deșeurile în brichete care reduc volumul aproape de zece ori. Deci, acest lucru le face mai ușor de transportat. În funcție de densitate, formă și dimensiune, brichetele sunt cele mai bune forme de combustibil pentru a fi transportate pe o distanță lungă.

  1. Prețuri accesibile

Deoarece brichetele pot fi făcute rapid din rumeguș și alte deșeuri, ele sunt accesibile și prin urmare, se vând la prețuri mici.

Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile importante ale brichetelor. Poți cumpăra brichete din lemn şi peleţi din lemn din magazinul online al celor de la Tomibena, www.tomibena.com. Furnizorul oferă pachete de brichete din rumeguș pentru cuptoare, șeminee, sobe, cazane din lemn. Un pachet de 10 kg are prețul de 11.99 lei, iar cantitatea minimă care se poate comanda este de un palet care conține 96 de saci bricheți.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.