Când bebelușul se joacă, acesta se dezvoltă fizic, social și emotional, iar jucariile . Acest lucru se datorează faptului că, distrându-se, el învață despre lumea din jur și își da seama de emoțiile lor, iar jucariile de bebelusi cu care intra in contact sunt foarte importante. In continuare vom vorbi despre câteva activități pentru copiii de 1 an pe care le puteți încerca alături de micutii dumneavoastra

În primul an, micutul tău trece de la a depinde de tine pentru toate, la gălăgie, mișcare și chiar hrănire. Totul datorită îndrumărilor de care are parte, de aceea este important sa faceti cat mai multe activitati, iar noi am facut un top 3 al celor mai importante pentru copii de un an:

  • Dansati impreuna

În jurul a 11 luni, micuțul tău poate începe să se miște în ritmul muzicii. Profitați de acest lucru pentru a dansa împreună! Invitați-i să danseze la diferite tipuri de cântece. În acest fel, bebelușii vor lucra pe coordonarea brațului, piciorului și trunchiului.

  • Găsiti comori

Într-un spațiu specific din interiorul casei, ascundeți jucăriile micuțului dumneavoastra și câteva obiecte care de obicei îi atrage atenția în diferite locuri. Apoi, ia un coș mic și încurajează-l pe cel mic să pună „comorile” acolo. Vei fi surprinsa cât de mult se distreaza colectând toate lucrurile care îi plac.

Țineți cont de faptul că, pe lângă că este distractivă, această activitate îi permite copilului să-și dezvolte abilități motorii grosiere, întrucât îi încurajează să se deplaseze dintr-un loc în altul și să ridice obiecte de diferite dimensiuni.

  • Citeste-i cat mai mult

Citirea îl expune pe bebeluș la noi cuvinte și sunete. Arată spre obiectele de pe pagină și schimbă-ți vocea pentru fiecare personaj. Cărțile de bord în culori luminoase care se pliază sunt excelente pentru bebelușii mici. De la 6 până la 12 luni, le vor plăcea cărțile cu imagini de chipuri, forme sau animale.

La un an, micuțul tău devine din ce în ce mai curios pe zi ce trece. Încurajați-le curiozitatea naturală cu jucării care se mișcă și imită lumea din jurul lor. Jucăriile din lemn, jucariile care se trag, antemergatoarele sau cartile din lemn  vor încuraja bebelusul să se miște, iar păpușile, seturile de joacă și vehiculele de jucărie îl vor ajuta să învețe mai multe despre mediul lor.

De la 1 an copilul devine din ce in ce mai interest de ceea ce il inconjoara si doreste sa imite tot ce vede.

Pentru a le încuraja creșterea fizică, mentală și emoțională, căutați urmatoarele caracteristici atunci când alegeți jucării pentru copilul dumneavoastra de un an:

  • Jucării care necesită / încurajează coordonarea: copilul tău vrea să pună mâna (și gura) pe toate, așa că este ideal sa alegi piese care stimulează dezvoltarea motricitatii fine. Puzzle-urile, jucăriile de stivuire și sortatoarele de forme sunt perfecte pentru ca mâinile mici să câștige dexteritate și mințile în creștere să învețe rezolvarea problemelor.
  • Jucăriile care îi fac să se miște: Jucăriile pe care bebelușul le poate împinge sau trage cu un șir încurajează mobilitatea, ceea ce este deosebit de important pentru copiii de un an care tocmai invata sa mearga.
  • Jucării care introduc partajarea și jocul paralel: Copiii de un an nu se joaca inca impreuna, în schimb, joacă joc paralel, jucându-se singuri în timp ce sunt lângă un alt copil mic. Jocul paralel este una dintre cele mai vechi etape ale dezvoltării sociale a copiilor, așa că dacă aveți jucării pe care mai mulți copii mici le pot împărtăși ,cum ar fi un set de joacă mare sau un pachet multiplu de mașini de jucărie, îi veți ajuta sa se dezvolte social.

De acum este mai usor sa alegem jucarii potrivite pentru fiecare copil deoarece pe site-ul Briele puteti alege din gama variata de jucarii exclusive din lemn adaptate fiecarei varste si nivel de dezvoltare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.