Un business în domeniul HoReCa nu trebuie neapărat sa insemne o investitie mare sau foarte mare si nu trebuie sa vina la pachet cu riscuri mari. De-a lungul ultimilor ani, aceasta industrie a aratat cat de importanta este pentru bunul mers al lumii asa cum o stim, pentru relaxarea si voia buna a populatiei si pentru a aduce bucurie in viata clientilor ce ii trec pragul. Daca iti doresti sa faci primii pasi in lumea antreprenoriatului si iubesti sa lucrezi cu oamenii, iata cateva idei de afaceri mici in domeniul HoReCa:

Descopera TOP 3 idei pentru a-ti deschide o mica afacere in domeniul HoReCa

  • Stand cu bauturi fresh si/sau cafea

 

 Un stand cu bauturi fresh si/sau cafea poate fi un super mod de a face primii pasi in domeniul antreprenoriatului HoReCa. Primul pas intr-o astfel de afacere este sa alegi un spatiu. Poti inchiria un spatiu deja existent sau te poti gandi la optiunea unei rulote sau a unui container unde sa iti amenajezi micutul stand. Mai apoi, trebuie sa te gandesti la elementele ce tin de inovatie: ce retete noi vei aduce? Prin ce te vei diferentia de alte brand-uri care deja fac asta? 

 

  • Atelier de prajituri sau preparate homemade

 

 Prajiturile si produsele homemade, facute dupa retete vechi si cu ingrediente simple, fara chimicale, conservanti, coloranti si potentiatori de arome au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani. De aceea, este o super idee sa iti deschizi propriul tau atelier de dulciuri sau preparate homemade, in special daca ai o inclinatie spre acest domeniu. Desigur, vei avea nevoie de un mic spatiu si un mic laborator, care sa indeplineasca toate normele de siguranta alimentara, insa acestea nu sunt deloc complicate. Mai apoi, vei putea sa inovezi prin retete unice, preluate din familie sau din zona din care provii si prin produse cu eticheta curata.

  • O mica pensiune intr-o zona rurala

 

 Zona rurala, de deal, de munte sau chiar si de campie, devine din ce in ce mai cautata de cei ce vor sa petreaca putin timp in liniste, natura si fara stresul si agitatia orasului. De aceea, o casa intr-o zona rurala frumoasa se poate transforma usor in pensiune, in special daca stii cum sa iti faci reclama. Poti alege sa folosesti casa mostentita de la bunici sau sa investesti pentru a cumpara ori construi o astfel de mica pensiune. Mai apoi, tot ce trebuie sa faci este sa iti creezi o firma, sa te promovezi pe internet si sa alegi personalul potrivit. Daca ai nevoie de ajutor, poti apela la recrutare personal din India prin Work-Finder, pentru a te asigura ca seriozitatea primeaza in afacerea ta.

Afacerile din HoReCa pot fi mai infloritoare ca niciodata, in special daca se pune accent pe cele mai importante nevoi ale oamenilor si daca se creeaza un profil al clientului inainte de a porni la drum. Nu trebuie neaparat sa investesti sume astronomice de bani sau sa ai o experienta vasta in afaceri pentru a incepe un business in domeniul HoReCa, ci este suficient sa iubesti oamenii si sa iti doresti sa aduci un plus de valoare in viata lor.

 

Sursa foto: Pexels.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.